söndag 25 december 2011

Och så är det över...

 ...eller kanske inte riktigt än!
Men visst är det väl så, att det är till stor del inför själva julafton som vi laddar under hela december...
Här flöt julafton på precis som vi kunde önskat. Barnen följde tråden och fann ett jättepaket med bilbana. Tanken var att detta skulle roa barnen i väntan på tomten. vad som kanske inte fanns med i beräkningarna var att detta elände (ja det kallar jag det, bara tanken på var det ska förvaras, det är nämligen ingen liten historia det här inte...) tog flera timmar att bygga ihop, och det gör med säkerhet inte en fem- och tvååring på egen hand. Som planerat? Kanske inte riktigt ändå...
Men men, den gjorde succé vilket var meningen, då blir förvaringsbekymret plötsligt ganska oviktigt!

Det blev också barngudstjänst och en liten ärendetur innan det var dags att ta emot alla gäster. Vilken lycka att ha så många att få välkomna hem!
Glögg, Kalle, mat och tomte och en massa paket. Tack tomten för din finfina insats, det var för väl att du hittade till vårt hem också!
Kaffe, gröt, musslor och godis. Och sen, den  klassiska avrundningen - ett julklappsspel som någon fått. Därefter nattis, och tack till våra små skatter som lät oss trötta föräldrar få sovmorgon just idag, tror inte att vi behövde gå upp för att styra och ställa förrän kl var 9, när hände det sist:)
Tack våra nära kära för en jättefin jul!


Julens dukning!

.
 Oops, tomten är snart här, har har just ätit upp gröten vi satte ut, såå spännande! 
Varför bilden är gul - vet ej...

Klapparna spred ut sig över huset, puh så många, kanske vi inte behöver ta i så inför nästa jul....

Liten Ebbe ville inte träffa tomten, han sökte trygghet hos morbror Magnus, som så många gånger förr, och väntade tryggt i köket tills tomten sagt god jul och lämnat oss för detta år.

Kanske något av det bästa med julen just detta år är att vi nu har systers familj så nära oss att vi kan nästan kalla oss grannar. Syster fick huset för drygt en månad sen, i söndags kom hästarna, i tisdags tjejerna och i torsdags svåger och flyttlasset, svärmor kom förstås också med flyttlasset hit, (dock bara hitlånad för julen!
Nu ser vi framemot att ha er på ett helt annat avstånd än tidigare, ett behändigt sådant. Välkomna hit alla ni, detta är stort, vi har längtat så!

U

1 kommentar:

  1. I want bilden på mina gossar när de hänger i ishallen!! :)

    SvaraRadera