söndag 24 februari 2013

Oj...

...vad jag matar mig själv med inspiration just nu, vårinspo!!
Hemma sjuk o eländig, utan röst, vad gör man. Tidningar och paddan är min räddning. En loppis klarade jag förresten av idag, i all hast bara för att jag var tvungen liksom, att komma ut...

Det blir ett mobilblogginlägg ikväll från soffan. Det får duga. ;-)

U

Ps bilderna lånade från In My house, webbutik.


4 kommentarer:

  1. Usch, precis som för ett år sen?
    Hem o villamässa i Malmö nästa helg....
    Krya på dig! Kram Ann

    SvaraRadera
  2. Ja, precis som förra året... nog värre i år. Så trött på det! Ja, malmö får det nog bli:)

    Kram U

    SvaraRadera
  3. Hej Ulrika!
    Hittade din fina blogg via de fina hemma hos som va i villa ägaren:-)
    Måste fråga dig hur du gjorde när du målade ekparketten? Jag flyttade i höstas till ett hus som jag älskar det ända jag inte står ut med är just vår ekparkett. Lyssnade med olika vad man kunde göra och de sa att ekparkett inte går att måla vitt på grund av något ämne som är i eken. Målar man ändå är risken stor att golvet blir flammigt i rosa/ gult på grund av ämnet som finns i eken. Hur har det funka för er?
    Hit kommer jag att komma ofta:-)
    Ha det bäst / Sabina

    SvaraRadera
  4. Hej Sabina och välkommen till min enkla vardagsblogg. Fick tillfälle att titta in på din blogg också - jättehärlig, tror att våra bloggar påminner lite om varandra:)

    Jo, golven... till att börja med kan jag säga att ingen rekommenderade att måla ekparketten vit. Om man vill ha det laserat så att träet syns så går ekens garvsyra igenom och ger golvet en gul nyans. Så långt var vi överens, detta stämmer förmodligen för alla säger likadant. Alternativet var att täckmåla golet. Då sa man till mig att det kommer att se ut som om du har spånskivor på golvet. Jag besökte en jag känner som målat ekparketten flera år tidigare. När jag varit där bestämde jag mig. Det var snyggt och hållbart. Nu har vi haft vårt golv på ovanvåningen täckmålat i ett år. Vi är jättenöjda och man ser lite markering mellan planken, jättesnyggt. Vi har två gossar, 3 och 7 år. De kan vara ganska vilda men även med dessa små busar har golvet hållt jättefint. Jag har ännu inte bättrat på, men det är dags att fylla på med färg i lite märken nu. En annan sak är ju att det kritvita golevet är känsligt för smuts och damm. Ja, så är det. Här beror det såklart på hur känslig man är. Vi dammsuger mer nu än innan men som sagt med dessa supersnygga vita golv är det värt det. Underarbetet är jätteviktigt och att man köper bästa färgen. Ta hjälp av butiken där du köper. Jag rengjorde, ruggade, grundade och målade. I snitt är alla golv målade minst 4 gånger. Att det får härda innan möblerna flytts in är jätteviktigt. Tre till fyra dagar tror jag att varje rum fick härda hos oss.

    Jag är som du förstår mycket positiv till täckmålad parkett:)

    Lycka till!

    Kram Ulrica

    SvaraRadera