söndag 31 juli 2011

Picknick

En picknick i all sin enkelhet blev det idag. Maten köpte vi med oss från Linnea och stället för picknicken bestämde Love - stora lekplatsen...


Det gäller att suga ut det sista av ledigheten. Idag blev det också en HIF-match och lite trädgårdsmys. Imorgon börjar jag åter jobba. Barnen och M är lediga ett tag till.
 Har sommaren regnat bort eller inte egentligen? Nä, jag tycker inte det... Regnat mycket har det men det är lätt att bara minnas det senaste. Visst var det mycket fint väder innan, det minns jag :) 

Nu är det nattis!

U

Blåbär

 I grannens trädgård... fick vi, när de var bortresta, skörda deras blåbär!
Måtte vår buske (som vi fått av er M och K)  ta sig till nästa år, barnen älskar och vi älskar...  
Tack för skörden, vänner!



Nämen, en liten knubbig hand letade sig upp på bordet och fann något smaskigt att stoppa i munnen, i smyg...

U

Busiga!

Min syster och min svåger har bott hos oss i helgen.
En kväll var vi busiga, jag och syrran... Vi smög oss in på en byggarbetsplats... Smög och kände oss som skurkar gjorde vi, lite spännande också :) vi tittade på hus som håller på att byggas, undrar vem som ska bo där... inte vi i varje fall... (vi håller oss till vår femårsplan:) )



U

lördag 30 juli 2011

Kökshyllorna!


Levande
Föränderligt
Förgängligt
Behövt
Älskat
Vackert


Köpenhamn!

Det blev en sommarlovsdag i Köpenhamn.
Det blev mysig dag för lilla familjen i storstaden. Vädret var mest ok men regnet drog in över kvällen, dock bara ett behagligt sommarregn. vi var inte hemma förrän mitt i natten. Vi (ansvarsfulla föräldrar !!!) hade inte tänkt på att det var fredagkväll, och festival i stan. Det var galet redan från stationen i Helsingör och tills vi satt på bussen hem i stan. Men men allt gick väl, hemma sov moster och Magnus gott, i väntan på att husfolket skulle komma hem. Alla nöjda!
Nu är moster och morbror på hästtävling med tjejerna. Mannen i huset är iväg och spelar tennisturnering. En liten gosse bygger lego, en annan liten gosse äter yoggi. Mamman funderar på vad dagen har i sin linda :)


På väg, vi tar bussen hemifrån!


I väntan på båten!


Framme i storstadsvimlet, Ströget!


En drömmar undersöker Tivolis vackra planteringar!


En kanske något övertänd gosse undersöker Tivolis alla attraktioner.


Nu kommer det gå fort...


Haj, haj...


Vackert!


Nu avslutar vi dagen med en latte! Hemfärd väntar!


U

fredag 29 juli 2011

Till Köpenhamn...

...åker vi idag! Buss, båt och tåg, spännande tycker barnen, och vi :)
Ett besök på Tivoli är själklart, en del strosande på Ströget och mysiga resturangbesök!


Fina vänner!

Tack kära vänner för en jättefin kväll igår. Kvällen som började hemma hos mig och avslutades i vimlet på stan blev mycket att minnas gamla gemensamma minnen från utelivet i Helsingborg. Många skratt och stor glädje att träffas igen. Tack för att ni gjorde kvällen speciell för mig - fina vännerna mina!



U

torsdag 28 juli 2011




I sovrummet har det också gjorts lite förändringar de senaste veckorna, det hände av bara farten... trivsamt!
Jag älskar hjärtat från Granit. För övrigt älskar jag Granit. Det är väldigt mycket i den butiken som jag verkligen gillar, det mesta, eller i varje fall mycket är verkligen i min stil.

U 

onsdag 27 juli 2011

Ramlösa, eller?

Nix, det är det inte. Nu har nämligen en sodastreamer välkomnats hem till oss. Det var en välbehövlig present som jag fick igår. Jag har fått den en gång tidigare men då lämnade jag tillbaka den, tyckte inte att jag hade någonstans att  ha den... knäppt, jag vet...
Jag dricker nästan bara Ramlösa, barnen vill också jättegärna ha men det är inte så bra för små barn att dricka regelbundet. Dessutom tycker jag att det börjar bli ganska bökigt med alla flaskor. Och slutligen - nu finns en perfekt plats för den i tvättstugan :)


Och visst ser det väääldigt gott ut, en varm sommardag som denna!

Kram U

Sköna Fredriksdal!



Idag skulle vi träffa fina kompisar på Sofiero, en tradition vi har, barnen älskar att leka där. Idag var där stängt på eftermiddagen eftersom BAO skulle spela. Vi tog snällt våra fikakorgar med oss och styrde kosan mot Fredriksdal, ett annat favvoställe. Vi mös i sommaren med våra busiga barn! Visst är det härliga sommarlovsbilder...

U 

Att ha en egen dag!

I en butik hämtade jag ut ett paket för en tid sen, mannen ville se legitimation, han konstaterade glatt att jag snart skulle fylla år. Han sa "eller du har slutat fylla år?". Spontant tänkte jag "gud nej". Jag svarade, "nä, det går bra ett tag till".
Jag har fyllt 35! Jag minns när jag var "ung", då var ju 35 jättegammalt. Men någonstans runt 25 började jag inse att det händer inte så mycket med åren, det är ju fortfarande jag och jag känner mig ganska mycket som förr. Det ända som skrämmer är att tiden går fort, försvinner iväg... Men tänk så mycket som hänt på vägen. Tänk på lilla jag som träffade min kärlek redan på högstadiet, som sen delat livet med honom och som sen fått uppleva det finaste som finns, att sätta nya liv, helt nya små människor till vår värld. Vilken resa!
Jag vill fylla år vartenda år.
 Jag är stolt och glad för varje år som går.
Jag vill möta varje nytt år, lite klokare, lite mer insiktsfull och med mer erfarenhet i bagaget.
Jag tycker om att finnas till, att fylla år!

Tack alla för en fantastisk dag igår!


  





 Inte svårt att förstå att jag gillar att fylla år :))

U

måndag 25 juli 2011

Morgonstund!

Jag och lillgossen.
Regnet öser. 
Brasan värmer, sprider stämning. 
Nybryggt kaffe doftar.
Vi har en mysig morgon, jag och min minsting.



Välkommen ny sommarlovsdag!

U


söndag 24 juli 2011

När det ofattbara inträffar!

Våra tankar har de senaste dagarna vandrat iväg med oss. Hur kan något så förfärligt hända, som hänt i vårt grannland. Norge har nästan fem miljoner invånare, det sägs att alla känner någon som känner någon som... Alla berörs - inte bara i Norge, världen berörs. Vi har många gånger, dessa dagar,  fastnat i samtal härhemma om hur detta kan hända, hur människan tänker och hur han är beredd på att ta konsekvenserna av sitt handlande. Hur kan en övertyglese bli så stark och så rättfärdigad i någons huvud?
Vi förstår inte, världen förstår inte. 
 

Marknadskorg,  Peace Tine K

Min familj, jag håller er tätt intill... U

fredag 22 juli 2011

Lödde Plantskola...



      
...besökte jag igår när jag hämtade skåpet i Lödde. Det är inte så ofta jag har vägarna förbi Lödde Plantskola men när det händer är det en riktig upplevesle. Jag går därifrån uppfylld av inspiration, ideér och en känsla av ro. Väl värt ett besök. Fin egentid!

U

Skåpet!

 

Välkommen till oss, skåp!

Igårkväll lyfte vi det på plats. Det krävdes målning utvändigt, bara en gång för det var redan vitt, och målning invändigt tre gånger. Nu har det fått sin plats i vårt vardagsrum och nu väntar det på att bli inrett.

U




Stundande födelsedag...

...och jag tror att jag ska önska mig ett par såna här...


U

onsdag 20 juli 2011

Kompishäng...

...åh så viktigt!
När jag har semester eller sommarlov som jag föredrar att kalla det... vill jag vara så social som jag bara kan, så social som man önskar att man vore för jämnan men som man (man är jag/vi) aldrig klarar av! Dagarna nu kantas ofta av möten med kära vänner, på olika sätt. Här spelas det tennis, brunchas, lunchas, fiikas, drinkas, badas, loppisfyndas, kulturas (kan man säga så?) och motioneras. Kan man önska sig något mer av sommaren och tillsammans med vänner och nära och kära?

Kära Jenny och Danne, tack för brunchen igår, vi stod oss lääänge på den :) Vi vill träffa er mycket mer än vad vi gör... barnen med. Love och Ebbe tror att de kommit till ett lekland när de besöker er, nu också zoo :)

Idag träffade jag och Love kära Johanna och Vendela. Barnen föddes nästan samtidigt och jag och Johanna lärde känna varann på ett speciellt sätt... Det glömmer vi inte vännen! Tack för en jättemysig Linnealunch idag.

Tillsammans är det finaste jag vet!


Love Ulrica




Sommarlovshäng...

...med grannkompisen I! 



Vissa dagar är lugna dagar hemma, andra dagar är intensiva utflyktsdagar. Variationen är det härliga.  Gossarna är ganska rastlösa, det är ett tecken på hur stimulerande förskolan är när barnen är där. Men men, vi vill också göra en massa skoj när det är sommarlov.

Funderar på Astrid Lindgrens värld. Men tänker att det är bättre att åka efter semestern, kanske i september, för att slippa de stora folkmassorna.
Tänker på Köpenhamn och Tivoli, som en spännande endagsutflykt.
 Eller ett varv runt Skåne, underbara Österlen. Kanske en helgdag så att vi kan stanna till vid varje Loppisskylt vi skymtar :)
Funderar också på Bohuslän, ett ställe där vi varit alldeles för lite.
Framförallt smider vi planer om att ta en tripp till Stockholm. Huvudstaden vi älskar mer än allt annat. Hinner vi med det innan jobbet tar vid igen?

Ikväll pågår det nattjobb härhemma, det gör det ganska ofta, vi gillar att ha det så (eller så räcker dygnets timmar helt enkelt inte till...) Micke skruvar just nu ihop vår nya badrumsmöbel (till lilla badrummet härnere). Toan är redan på plats. Det blir en enkel men välbehövlig uppfräschning av Mickes badrum. Allt klart på fredag är det tänkt, sen ska vi slappa...

Idag har jag varit i Löddeköpinge och hittat ett drängaskåp som ska hämtas hem i morgon och genomgå en liten piffning. Ett nätt skåp som kommer att passa såå bra in i vårt nya vardagsrum.

Ses i mon!

U

måndag 18 juli 2011

Vi gratulerar...

...vi gratulerar, vi gratulerar våran Lovisa i dag...
Grattis kära systers barn, hoppas dagen varit jättefin. Vi firar dig så snart vi ses! Kram från oss!


Det var lite vemodigt att såga benen korta på mitt älsklingsbord.
Men nu får det en ny uppgift hemma hos oss, som soffbord. Lyckat! 

'

Liten Ebbe ville verkligen inte vakna när han sovit efter lunch. Gick direkt in och la sig på fotpallen och somnade om...


Barnens nya matbord i trädgården, invigdes i kväll. Korv med bröd, vatten och majskolvar...gott!

U 

Nyheter, omflyttningar och förändringar...

Inledningen på min tvåveckorssemester har varit intensiv, konstruktiv och produktiv. Ikväll kan vi luta oss tillbaka och njuta av alla förändring vi gjort de senaste dagarna. Det började i fredags med det nya golvet (som känns såå rätt), därefter blev det loppis som i sin tur gav fler förändringar hemma. Vi har rört runt massor och vi inser hur mycket vi har hemma som kan användas på nya sätt. Tex vårt nya soffbord, mitt allra första loppisfynd för kanske tio år sen, har fått kortare ben och vi har fått ett nytt soffbord. Köksön förvaras nu i mammas förråd och i stället har ett klaffbord fått plats i köket intill en vägg, som ett extrabord att duka när det behövs.
En gammal dörr skapar harmoni och värme och minner om gamla tider, i vårt nya vardagsrum. Därtill ett fönster som min kära frisör Lotta på Självfallet, skänkte till mig, Ett fönster som suttit i hennes gamla hus. Tack Lotta, det var väldigt omtänksamt av dig. Jag vet att det var flera bud på det, på salongen. Gladast är jag!
Matbordet är nog den största överraskningen. När jag kom hem med detta var det många som dissade... jo, ni dissade det allihop :) Men nu är tongångarna något annorlunda... Lagom rufft, slitet och rustikt. Och som jag ville, att man kan sitta tre på varje sida om.


Vardagsrum, soffbord nytt och nött...



Vardagsrum dörr och fönster - gammalt.... Bord i köket, ett matbord vi kommer att älska.

Ursäkta dåliga bilder!

U